Actueel nieuws

Eindejaartips 2015

De aangekondigde brede belastingherziening gaat nu niet door. Maar toch is dit dossier nog niet van de politieke tafel. Het pensioen in eigen beheer zal ingrijpend worden gewijzigd. Er zijn ingrijpende wijzigingen aangekondigd in het fiscale eenheidsregime. En waar gaat de discussie omtrent de belastingheffing in box 3 toe leiden? Gaan we toch naar een belastingheffing over het werkelijk behaalde rendement? Belangrijke ontwikkelingen die wij uiteraard voor u op de voet volgen. Maar ook 2016 dient zich langzaam weer aan. De vraag is of er nog zaken zijn die u in... Lees meer »

Fiscaal Actueel uitgave 4 - 2015

Van de Hoed en de Rand wil u met het jaareinde in zicht graag attenderen op de vele mogelijkheden om nog dit jaar de belastingdruk in de zaak én in privé te verminderen. En op de mogelijkheden om het nieuwe jaar fiscaal goed voorbereid in te gaan. Wij wensen u veel leesplezier ... Lees meer »

Fiscaal Actueel uitgave 3 - 2015

Wij vragen uw aandacht voor de derde nieuwsbrief van dit jaar. Opnieuw een serie artikelen over wetswijzigingen die voor u van belang kunnen zijn in de bedrijfsvoering of in privé. Heeft u vragen naar aanleiding van een van de artikelen dan kunt u via het contactformulier uw vragen stellen. Wij wensen u veel leesplezier en fiscaal voordeel. ... Lees meer »

Autobrief II: de autobelastingen in 2017-2020

Staatssecretaris Wiebes schetst in de Autobrief II hoe hij de autobelastingen vanaf 2017 wil gaan vereenvoudigen. De fiscale stimulans voor auto’s verschuift, van hybride, emissiearme auto’s naar volledige elektrische emissieloze auto’s. De staatsecretaris vindt die verschuiving noodzakelijk, om meer winst voor het milieu te behalen: "hybrides rijden maar weinig op elektriciteit. Het zijn eigenlijk gewoon benzineauto's, en vaak ook niet eens zulke kleine." Met de nieuwe voorstellen gaan sommige autorijders er op vooruit en vele... Lees meer »