Actueel nieuws

Eindejaarstips 2013

Wij willen u met het jaareinde in zicht graag attenderen op de mogelijkheden om nog dit jaar de belastingdruk zakelijk en privé te verminderen. Met de eindejaartips kunt u adequaat reageren op de wijzigingen in de fiscale wetgeving. In deze donkere dagen van het jaar wordt van u als ondernemer veel flexibiliteit gevraagd om uw onderneming op koers te houden. Wij zijn u graag van dienst om belastingbesparingen te realiseren. Download eindejaartips ... Lees meer »

Prinsjesdag: fiscale maatregelen 2014 naar tweede kamer

Op Prinsjesdag, dinsdag 17 september 2013, werden de Miljoenennota, de Rijksbegroting en het pakket Belastingplan 2014 aangeboden aan de Tweede Kamer. Hoewel vele maatregelen voortijdig waren uitgelekt en het CPB om die reden de Macro Economische Verkenning 2014 al op zondag 15 september 2014 publiceerde, werd het geheel pas realiteit met het uitspreken van de (eerste) troonrede door Koning Willem-Alexander. Het pakket Belastingplan 2014 bestaat uit de volgende vier wetsvoorstellen: Belastingplan 2014 Overige fiscale maatregelen 2014 Wet aanpak fraud... Lees meer »

Tijdelijke willekeurige afschrijving 2de halfjaar 2013

Het kabinet geeft ondernemers meer ruimte om te investeren. Ondernemers kunnen de investeringen in nieuwe bedrijfsmiddelen vanaf 1 juli 2013 direct tot op de helft afschrijven. Door die versnelde afschrijving komt de fiscale winst lager uit waardoor over 2013 minder winstbelasting moet worden betaald, en dat geeft extra financiële ruimte om te investeren. De (her)invoering van de tijdelijke willekeurige afschrijving van 2 x 50% geldt (voorshands?) alleen voor het tweede halfjaar 2013. De maatregel levert volgens Financiën een extra investeringsruimte op ... Lees meer »

Neem een hond van de zaak

Ondernemers die een waakhond voor hun bedrijf aanschaffen, kunnen alle kosten van hun viervoeter als bedrijfskosten opvoeren. Denk aan de aanschaf, maar ook de kosten van voeding, inentingen, het hondenhok. Uiteraard moet u dan wel aannemelijk maken dat er een zakelijke reden is voor ‘een hond van de zaak’. Let op: niet alle honden zijn geschikt als bedrijfshond. Een chihuahua als waakhond gaat niet lukken. En de kosten van honden die ‘krachtens een onherroepelijke bestuursrechtelijke of strafrechtelijke maatregel in verband met agressie niet mo... Lees meer »